fbpx

КАК МЕДЪТ ОТ МАНУКА ПОМАГА ПРИ СЛЪНЧЕВИ ИЗГАРЯНИЯ И РАНИ?

Въпреки многото твърдения за намаляване на белези, няма доказателства, които да предполагат, че нанасянето на мед върху предварително изгорена кожа ще сведе до минимум увреждането на кожата от белези. Въпреки това, бързото третиране на изгорялата зона, пускането под студена вода и ранното лечение може да помогне за намаляване на белезите, като подпомогне кожата в нейния процес на възстановяване и заздравяване, и следователно намали белезите, след като раната зарасне.

МЕД ОТ МАНУКА ПРИ СЛЪНЧЕВИ ИЗГАРЯНИЯ

Лятото е в разгара си. Постоянно четем колко е важно да се предпазваме от пряката слънчева светлина, да нанасяме слънцезащитни продукти и да не се излагаме прекомерно на парещите лъчи, когато сме на плажа. Въпреки това при първата среща със слънцето нашата кожа реагира по своя начин, тъй като всеки човек има различен тип кожа. Тя може да е светла, тъмна, чувствителна и прочие. Следователно трябва да се погрижим подобаващо, ако искаме да се предпазим от нежелани слънчеви изгаряния. Ако обаче въпреки цялата грижа, която сте се постарали да дадете на своята кожа сте изгорели, то знайте, че  медът от Манука може да помогне.

Медът от Манука е естествен домашен лек, който може да осигури незабавно облекчение на тези болезнени изгорени от слънцето области. С компоненти като аминокиселини, антиоксиданти, водороден пероксид и витамини, медът има невероятни свойства за заздравяване на рани, които могат да помогнат за облекчаване на това нежелано слънчево изгаряне.

med-manuka-slunchevi-izgariania_1024x1024
med-manuka-slunchevi-izgariania

Препоръчваме внимателно да нанесете тънък слой мед от Манука върху изгорелите от слънцето зони. Медът ще помогне за успокояване на раздразнената кожа и ще работи усилено за възстановяване на влагата. Нанесете отново слой мед от Манука, ако е необходимо, докато кожата заздравее напълно. Ще бъдете готови да се върнете на открито за нула време, но се надяваме този път с шапка и слънцезащитен крем!

КАК СЕ ЛЕКУВА ИЗГАРЯНЕ С МЕД ОТ МАНУКА

Дори леко изгаряне или опарване може да бъде мъчително. Поддържането на буркан с мед от Mанука в шкафа е удобен инструмент за тези дребни битови инциденти. Независимо дали сте докоснали горещ тиган във фурната или сте разлели гореща течност върху себе си, медът от Mанука може да осигури незабавно облекчение.

Започнете, като пуснете изгореното място под студена вода за най-малко 10 минути, NHS –  Британската асоциация по изгаряния казва, че изгарянето трябва да се третира цели 20 минути под студена течаща вода – това ще помогне за облекчаване на първоначалната болка и дискомфорт. След това се уверете, че раната е чиста и след това нанесете мед от Mанука директно върху цялата област на изгарянето, като се уверите, че разпределяте меда равномерно. Не на последно място би било добре да увиете зоната на изгаряне с медицински превръзки или водоустойчива марля, за да предпазите наранената зона, като запазите изгореното място влажно и меда да продължи своето действие.

lekuvane-na-rani-ot-izgoryalo

Споделяме личен опит от лоялен клиент, който описва, че използването на мед от Манука на Steens е било невероятно полезно като домашен метод за лечение на изгоряла ръка с гореща вода. „Не само има страхотен вкус, но и свърши страхотна работа, когато силно си опарих ръката от вряща вода. Покрих обилно областта с мед от манука Steens 20+ UMF, сложих тънка марля отгоре, след което я увих в найлоново фолио, за да спре изтичането на меда и да запази меда върху изгарянето.“ Тя добавя: „След половин час болката намаля и до сутринта зачервяването и мехурът изчезна изчезнаха.“

Препоръчваме да нанесете добър, равномерен слой върху изгореното място. Не забравяйте да се преоблечете и да прилагате меда от Манука два пъти на ден – сутрин и отново вечер преди лягане.

lechenie-s-med-manuka-slunchevi-izgariania-rani

Steen се ангажира с това да предоставя Манука мед от най-добро качество, са да може да имате естествен домашен лек за изгаряния на една ръка разстояние от вас.

Разгледайте целевата гама от мед от Mанука на Steens Honey UMF 24+ & UMF 20+ за заздравяване на рани.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Scroll to Top