fbpx

НАЙ-ДОБРИЯТ МЕД ОТ МАНУКА С НАЙ-ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПОЛЕН И ПЧЕЛЕН ХЛЯБ

Ако сте любител на меда от Манука, то със сигурност се наслаждавате заради сладкия вкус, защото знаете за невероятните му ползи за здравето, или пък заради всичко това. Хубавото на Steens Honey е, че е точно такъв, какъвто бихте го намерили в кошера, само без восъка.

Steens Raw Manuka Honey е 100% суров и непастьоризиран. Производителите от Нова Зеландия не използват фини филтри, когато събират меда и имат свой собствен уникален начин за извличане на меда от медовите пити.

Независими проучвания в акредитираната търговска лаборатория на IANZ са установили, че медът Steens® има между 3 и 15 пъти повече бионаличен прашец (наричан още пчелна пита) във всяка лъжица, отколкото другите големи водещи марки мед Манука, именно благодарение на тяхната уникална, патентована технология за извличане и съхранение, създадена от семейство на Steens през 1982 г., когато за първи път са започнали да извличат мед от Манука.

Какво е толкова уникално на прашеца?

Прашецът сам по себе си е изключително пълноценна храна. Това е, което пчелите използват за прехрана в кошера и често се купува като добавка самостоятелно, за да се поръси върху плодове или зърнени храни заради уникалните му ползи за здравето и плътната хранителна стойност.

Проблемът с повечето от купеният от магазините пчелен прашец е, че не е биодостъпен. Когато нещо не е бионалично, то просто преминава направо през храносмилателната ви система без много ползи за тялото, тъй като обвивката на полените е толкова твърда, че не може да се разгради в стомаха ни.

За щастие, прашецът, открит в суровия мед от Манука на Steens, е преминал през процес на млечнокисела ферментация, активиран напълно естествено от пчелите в кошера. Това създава продукта, наречен „Пчелен хляб“. Този процес на ферментация го прави биодостъпен не само за пчелите, но и за нас, хората, като му придава пробиотични качества, което пък от своя страна го прави изключително полезен за червата и храносмилането, и следователно за цялостния имунитет и общо благосъстояние.

Пчелният хляб е една от най-старите суперхрани, познати на хората, и съдържа богат и разнообразен набор от антиоксиданти, хранителни вещества и протеини, осигуряващи на тялото ви цяла бойна армия, която се бори със свободните радикали. Комбинирайте това с пробиотичните свойства на пчелния хляб и можете да видите защо по-високото съдържание на цветен прашец и пчелен хляб във вашия мед добавя много повече жизненоважни ползи към вашия хранителен режим, дори и с по една супена лъжица на ден.

Как прашецът попада в кошера?

Когато пчелите ни търсят храна в цветовете, те улавят частици цветен прашец върху малки косъмчета на краката си. Ето защо понякога ще видите ярко жълти петна върху пчелата, защото тя току-що се е върнала от лов на цветен прашец. Когато се върнат в кошера, прашецът се комбинира с нектара и специалните микроби, които пчелите добавят, давайки началото на пчелния хляб.

Когато купувате купен от магазина прашец като добавка, имайте в предвид, че той е събран от хората чрез процес, при който те умишлено създават толкова малък вход за пчелите, за да влязат в кошера, че по този начин да могат да съберат прашеца от крачетата им по време на тяхното промъкване в кошера. След това се взема, обработва се машинно и се продава в буркани. Поради тази причина прашецът не е толкова биодостъпен, тъй като не е минал през процеса на ферментация в кошера. Това го прави по-малко активен в човешкото тяло и по-труден за усвояване.

Каква е разликата между пчелен хляб и прашец?

Прашецът е онази частица, която се създава от растението и се събира от пчелите. Частиците полени са микроскопични и са покрити с невероятно твърда външна обвивка, която изисква много ензимна активност, за да се разгради.

Вътре в кошера храносмилателните ензими на пчелите естествено съдържат млечнокисели бактерии, осигуряващи млечната киселина, която се смесва с поленовите частици и следователно започва да разгражда твърдата външна обвивка на прашеца. Това е единственият начин, по който пчелите (и хората) могат да усвоят прашеца достатъчно добре, за да се възползват от невероятните хранителни вещества, съдържащи се в него.

Когато прашецът се разгради по този начин и се смеси с млечната киселина, заедно с топлата температура вътре в кошера, той се превръща в това, което е известно като „пчелен хляб“, и също така става напълно смилаем от пчелите и хората, за да им позволи да абсорбират всички жизненоважни свойства, които този прашец притежава.

Med-ot-Manuka-Kosher-Steens-Up-To15-Times-More-Bio-Available-Polen

Кои са първите 6 предимства на пчелния хляб?

Протеин: високо съдържание на аминокиселини

Увеличава мускулната маса и сила и е полезен за вашите кости, намалява апетита за храна и захар, и желанието за лека закуска късно вечерта, като същевременно засилва метаболизма ви и повишава способността на тялото ви да изгаря мазнините. Протеинът намалява апетита и нивата на глад, като осигурява на тялото ви енергията, за която жадува, и понижава кръвното ви налягане, като същевременно помага за поддържане на загуба на тегло.

Минерали: желязо, кобалт, фосфор, калций, селен и калий

Минералите помагат за нормализиране на киселинно-алкалния баланс, за да поддържат PH на тялото неутрално. Освен това те регулират процесите в тялото, като например те участват активно в ензимните системи. Минералите част от предаването на нервните импулси и мускулната контракция. Те спомагат за освобождаването на енергия от храната.

Витамини от В-група

Като градивни елементи на здраво тяло, витамините от група В имат пряко въздействие върху вашите енергийни нива, мозъчната функция и клетъчния метаболизъм. Витамин B комплексът може да помогне за предотвратяване на инфекции и да помогне за поддържане или насърчаване на здравето на клетките и растежа на червените кръвни клетки.

Флавоноиди

Флавоноидите притежават редица медицински ползи, включително противоракови, антиоксидантни, противовъзпалителни и антивирусни свойства. Те също така  имат невропротективни и кардиопротективни ефекти.

Растителни феноли

В допълнение към тяхната антиоксидантна активност, полифенолите имат много други ползи за здравето. Някои проучвания категорично показват, че диетите, богати на полифеноли, могат да предложат защита срещу развитието на някои видове рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет и невродегенеративни заболявания.

Бионаличност:

Пчелният хляб е поне 3 пъти по-биодостъпен от обикновения цветен или пчелен прашец. Това увеличава шансовете тялото ви да приеме необходимите хранителни вещества и ви помага да останете здрави.

Пробиотици – благодарение на процеса на ферментация в кошера

помагат за поддържането на дебелото черво здраво, поддържат баланса на кръвната захар и дори засягат мозъчната невропластичност. Може също така да помогне при често срещани храносмилателни проблеми, като подуване на корема и запек, да увеличи минералната бионаличност и дори да насърчи ситостта и загубата на тегло. Някои проучвания дори твърдят, че пробиотиците могат да бъдат полезни при поведение, свързано със стреса.

Когато търсите мед от Манука като функционална храна, най-добрият начин да го купите от доказан производител с нужните сертификати, които гарантират качеството на продукта. По този начин ще сте сигурни, че сте си осигурили продукт, който се създава по най-автентичния начин в кошера, за да можете да се възползвате от всички невероятни природни свойства които идват заедно с него. Повечето хора, когато купуват мед от Манука, търсят нивата на MGO (метилглиоксал) и сертификата UMF, но за да сте сигурни, че купувате най-добрия мед от Манука, който можете да купите, трябва също да търсите мед от Манука, който е 100% суров и непастьоризиран , и извлечен без използване на фини филтри (и е пълен с високо питателна пчелна пита).

ПАЗАРУВАЙТЕ СУРОВ МЕД MĀNUKA STEENS

*Анализът е извършен в акредитираните търговски лаборатории на IANZ Analytica

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Scroll to Top