Скорошни изследвания разкриха вълнуващо откритие за потенциалните ползи за здравето от меда от Манука. Проучване установи, че този уникален мед може да намали растежа на рака с удивителните 84%. Медът от Манука, произхождащ основно от нектара на дървото Манука в Нова Зеландия, отдавна е известен със своите антибактериални свойства. Въпреки този така добре познат факт, това последно изследване предполага, че може да играе много по-голяма роля за здравето на човека.
„В един от най-предизвикателните експерименти, които извършихме, прилагането само на мед от манука значително инхибира растежа на установени човешки ER-положителни тумори на гърдата в предклиничен in vivo модел на лечение с 84%, което води до видимо намаляване на обема на тумора,“ казва Пиетрас
Проучването подчертава способността на меда от Манука да инхибира растежа на раковите клетки, потенциално поради богатия му състав на метилглиоксал (MGO) и други антиоксиданти. Тези съединения могат да работят заедно, за да забавят прогресията на някои видове рак. Въпреки че изследването е все още в ранен етап, констатациите са обещаващи и предлагат надежда за бъдещи терапии при лечението на различните видове рак, които включват естествени лекарства като мед от Манука.
„Възможно е дългият списък от „анти“ ползи на меда от Манука – антибактериални, антимикробни, антиоксидантни и противовъзпалителни – да стане по-дълъг с евентуално добавяне на „антитуморни“, „антипролиферативни“ и „антиметастатични“ ефекти. Тази мощна лепкава течност, произхождаща от пчелите на Нова Зеландия, които опрашват храста Манука, черпят от златото на майката природа и създават потенциала да подпомогне конвенционалното лечение на рак на гърдата без тежките токсични странични ефекти.
— Моник Ричард, MS, RDN, LDN, FAND, RYT-200
Включването на мед от Манука в балансирана диета може не само да повиши имунитета, но и да подпомогне цялостното здраве. Въпреки че са необходими допълнителни проучвания, за да се разбере напълно въздействието на меда Манука върху лечението на рак, това изследване добавя много към репутацията му на мощна, естествена здравна помощ.
За читателите, които желаят да включат повече меда от Манука в диетата си заради многото му „анти-“ ползи, Ричард призовава да следват подхода „по-малкото е повече“:
- • опитайте го в чаша зелен или черен чай
- • добавете към гореща овесена каша или овесени ядки за една нощ
- • смесете с ядково масло или кисело мляко
- • намажете плодове, пълнозърнест тост или пуканки
- • добавете към смутита, печени зеленчуци (също към моркови, ряпа или сладки картофи) или гранола
- • използвайте в дресинг за салата, марината или глазура
„Няма нужда да прекалявате толкова, колкото Мечо Пух би направил с буркан мед от Манука, тъй като той е с високо съдържание на въглехидрати, и е предимно глюкоза, известна още като захар, но една чаена лъжичка или струйка може да ви се отрази благотворно, като същевременно осигурява потенциални ползи за здравето . Има много страхотни възможности за подобряване на вкуса и възползване от това природно съкровище. Имайте предвид, че качеството, източникът и автентичността са от първостепенно значение, за да се възползвате от предимствата на този конкретен мед“, казва тя.
Целевата колекция на Steens от UMF 20+ (MGO 829) е по-нова е подбрана, за да осигури оптимална поддръжка. С минимум 829 грама метилглиоксал на килограм мед, нашата целева колекция осигурява най-добрия мед Манука за оптимална подкрепа. Нашият UMF 24+ е най-високият клас, наличен в колекцията Steens, осигуряващ 1122 мг. метилглиоксал на килограм мед и е най-добрият сред сертифицирания от UMF мед Манука.
За оптимални резултати на най-добра цена сме подготвили специални сетове, които ви насърчаваме да разгледате.
Запознайте се с високо ценения мед от Манука на Steens и с неговите безспорно благотворни качества за човешкия организъм.