fbpx

Подходящ Ли Е Медът От Манука За Бременни?

Бременността е онзи период от нашия живот, в който трябва да обърнем повече внимание на нашето здраве и благополучие. В тази статия ще насочим внимание Ви върху това дали медът от Манука може да помогне, да ни подкрепи или просто поглези по време на тези специални девет месеца (и след това)? Разглеждаме фактите зад някои от вече добре познатите ползи от Манука меда по време на бременността.

Дали Манука медът е безопасен за консумация по време на бременност?

Да, Манука медът е безопасен за консумация по време на бременност. Няма препоръки да се избягва медът, ако сте бременна, освен ако имате диабет тип I, тип II или гестационен диабет.

Може ли Манука медът да ми помогне да забременея?

Известно е, че комбинацията от мед и канела е старовремско средство, за което се съобщава, че помага на жените да забременеят. Макар че звучи вкусно, за съжаление нямаме преки научни изследвания, за да го подкрепим на 100%. Въпреки това, ако разгледаме ефектите, които и двата продукта – Манука мед и канелата, имат, може би не е твърде далеч от истината.

И Манука медът, и канелата от Цейлон (истинската канела) съдържат мощни флавоноиди и полифеноли. Те могат да помогнат за повишаване на кръвообращението и намаляване на възпалението, което подпомага репродуктивните органи. Изследвания на животни (въпреки че не са възпроизведени при хора) показват, че медът може да подобри хормоналните разстройства, причинени от стреса, които могат да повлияят на способността за зачеване. При случаи на мъжко безплодие е открито в малки мащаби, че медът може да подобри подвижността на сперматозоидите и качеството на спермата.

Как да консумирам Манука мед по време на бременност?

По време на бременност имунната ви система се променя, за да защитава и вас, и бебето ви. Вашата имунна система трябва да работи по-усилено и може да сте подложени на по-голям риск от развиване на инфекции. Препоръчителната дневна доза мед от Манука е по 1 с.л. сутрин и вечер.

Може ли Манука меда да помогне при болки в гърлото по време на бременност?

Независимо в кой сезон на годината сме, кашлица и болки в гърлото могат да ви засегнат. Преди бременността, може би бихте се доверили на лекарства срещу кашлица или бонбони за гърло. Но по време на бременността трябва да помислите преди да консумирате подобни медикаменти. Медът от Манука има чудесно благотворно действие именно в такива случаи. Ако възпалението е по-силно е желателно да заложите на продукт с по-висок UMF фактор. В случай, че възпалението е по-леко UMF 15+, ще Ви се отрази много добре.

Може ли медът от Манука да помогне да се предотвратят стрии?

 

Манука медът е чудесен начин да запазите еластичността на кожата си. Този домашен лечител може да помогне за намаляване на възпалението и да поддържа кожата ви хидратирана. Това намалява вероятността от появата на стрии.

Мед и йогурт за лечение на кандидоза (млечница) по време на бременност.

Кандидозата (млечница) е често срещана по време на бременността. Използването на йогурт и мед вместо антигъбичен крем може да бъде своевременен естествен лечител без намесата на други медикаменти.

Как да изберете най-добрия Манука мед по време на бременността?

Манука мед с рейтинг 10+ UMF или MGO 250+ показва, че медът е с медицинско качество.

Разгледайте тук нашата гама от Манука мед с UMF и MGO.

Кога да избягвате Манука мед?

Всички видове мед са естествени подсладители. Тъй като съдържа глюкоза и фруктоза, всички форми на мед трябва да се третират като захар, ако имате диабет тип I, тип II или гестационен диабет. Поговорете с личния си лекар/гинеколог относно използването на мед по време на бременността.

Никакъв вид мед не трябва да се дава на бебета под една година. Естественият мед може да съдържа бактериален токсин, който може да предизвика сериозни заболявания при бебетата и в същото време е напълно безопасен за възрастните.

Предлаганият от МанукаМед България, Steens Honey NZ може да бъде консумиран спокойно от деца над 1 годинка, които вече са захранени и не са само на кърма.

Когато дойде време за появата на бебето, смятаме, че нашите продукти от Манука мед са перфектният подарък за мамите, защото действат благотворно на организма, а знаем колко е важно майчиният организъм да е силен, за да се възстанови бързо след раждането и да понесе леко последващия период на безсъние и кърмене.

Тук може да се информирате за нашите сертификати, които съпровождат предлагания от нас мед от Манука.

Още полезна информация за този изключителен дар на природата може да намерите тук.

Количка
Scroll to Top