fbpx

СУРОВО БЛЕНДЪР ТИРАМИСУ

Изпълнено с ядки, кокос, суров мед от Манука и фурми, тази сладка сурова торта с кафе не е само изключително вкусна, но е и здравословна.
И така… вадете блендера и започвайте……
СЪСТАВКИ ЗА ОСНОВАТА
1 1/2 чаши сурови орехи
1/2 чаша зърна сурово какао
10 фурми, накиснати във вряща вода за 15 минути
Щипка морска сол
 
СЛОЙ ОТ КАФЕ 
1 чаша сурово кашу
* (накиснете 2 чаши във вода и щипка сол за 2 часа – 1 чаша ще използвате за слоя от кафе а другата чаша ще използвате за слоя от ванилия) 
1/2 чаена лъжичка паста от ванилия (или екстракт от ванилия, ако не можете да намерите паста) 
1/8 чаена лъжичка морска сол 
1/4 чаша суров мед от Манука (в рецептата е използван UMF 10+) 
1/4 чаша разтопено кокосово масло 
1/4 чашка силно еспресо кафе (ако предпочитате кафе без кофеин, то няма да промени вкуса на тортата, така че действайте смело!) 

СЛОЙ ОТ ВАНИЛИЯ 

1 чаша накиснато сурово кашу 
1/2 чаена лъжичка паста от ванилия (или екстракт от ванилия, ако не можете да намерите паста) 
1/8 чаена лъжичка морска сол 
1/4 чаша суров мед от Манука (в рецептата е използван UMF 10+) 
1/4 чаша разтопено кокосово масло 
 
ТОПИНГ 
1 чаша кокосова бита сметана 
1 чаена лъжица суров мед от Манука 
какао на прах 
зърна какао
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ОСНОВА 
В блендера, поставете зърната какао и обработвайте, докато те станат на полуфин прах. Добавете сухите орехи и обработвайте, докато се натрошат, след което прибавете накиснатите фурми, докато цялата смес се обедини. 
Притиснете по дъното на 20 см квадратна тавичка, покрита с фолио, изравнете и поставете в хладилник да се втвърди, докато приготвяте останалите два  слоя. 
 
СЛОЙ ОТ КАФЕ 
Изплакнете блендера, след което добавете кашуто и обработвайте на ниска степен, като прибавяте кашуто от страните на блендера, докато то стане на паста. Отделете половината смес за ваниления слой. 
Добавете останалите съставки за слоя в блендера и разбийте, докато те се смесят и образуват гладък крем.  
Добавете еспресото и разбийте заедно. Разпределете върху основния слой на тирамисуто. Охладете за 30 минути или докато слоят се втвърди.
med-ot-manuka-steens-umf-10-mgo-263
Shopping Cart
Scroll to Top