Изпълнено с ядки, кокос, суров мед от Манука и фурми, тази сладка сурова торта с кафе не е само изключително вкусна, но е и здравословна.
И така… вадете блендера и започвайте……
СЪСТАВКИ ЗА ОСНОВАТА
1 1/2 чаши сурови орехи
1/2 чаша зърна сурово какао
10 фурми, накиснати във вряща вода за 15 минути
Щипка морска сол
СЛОЙ ОТ КАФЕ
1 чаша сурово кашу
* (накиснете 2 чаши във вода и щипка сол за 2 часа – 1 чаша ще използвате за слоя от кафе а другата чаша ще използвате за слоя от ванилия)
1/2 чаена лъжичка паста от ванилия (или екстракт от ванилия, ако не можете да намерите паста)
1/8 чаена лъжичка морска сол
1/4 чаша суров мед от Манука (в рецептата е използван UMF 10+)
1/4 чаша разтопено кокосово масло
1/4 чашка силно еспресо кафе (ако предпочитате кафе без кофеин, то няма да промени вкуса на тортата, така че действайте смело!)
СЛОЙ ОТ ВАНИЛИЯ
1 чаша накиснато сурово кашу
1/2 чаена лъжичка паста от ванилия (или екстракт от ванилия, ако не можете да намерите паста)
1/8 чаена лъжичка морска сол
1/4 чаша суров мед от Манука (в рецептата е използван UMF 10+)
1/4 чаша разтопено кокосово масло
ТОПИНГ
1 чаша кокосова бита сметана
1 чаена лъжица суров мед от Манука
какао на прах
зърна какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ОСНОВА
В блендера, поставете зърната какао и обработвайте, докато те станат на полуфин прах. Добавете сухите орехи и обработвайте, докато се натрошат, след което прибавете накиснатите фурми, докато цялата смес се обедини.
Притиснете по дъното на 20 см квадратна тавичка, покрита с фолио, изравнете и поставете в хладилник да се втвърди, докато приготвяте останалите два слоя.
СЛОЙ ОТ КАФЕ
Изплакнете блендера, след което добавете кашуто и обработвайте на ниска степен, като прибавяте кашуто от страните на блендера, докато то стане на паста. Отделете половината смес за ваниления слой.
Добавете останалите съставки за слоя в блендера и разбийте, докато те се смесят и образуват гладък крем.
Добавете еспресото и разбийте заедно. Разпределете върху основния слой на тирамисуто. Охладете за 30 минути или докато слоят се втвърди.