Steens Honey е семейна ферма за производство на мед от Манука в Нова Зеландия, която произвежда суров монофлорен, непастьоризиран мед по патентована технология whole comb™. Благодарение на тази уникална технология за екстракция на меда се гарантират неговите качества на пчелната пита, включително и на „пчелния хляб“ – бионаличен и богат на хранителни вещества протеин.
Медът от Манука на Steens Honey се обработва минимално при естествени температури на кошера с една единствена цел: продуктът, който стига до крайния потребител да бъде чист, суров, непастьоризиран, запазил всички полезни вещества, които са с доказано благотворно действие върху човешкия организъм.
Медът от Манука на Steens Honey не е просто полезен за здравето мед, той е уникална хранителна добавка, която редица медици характеризират като „течно злато“ и „суперхрана“, прозвища, абсолютно заслужени, имайки в предвид невероятния му фармакологичен потенциал. Това е един изключителен продукт от най-висок клас, който не е просто мед, а е най-мощният естествен антибиотик, с който природата ни е дарила. Това е терапевтично средство с антивирусен, противовъзпалителен, антибактериален, регулиращ, имуностимулиращ и възстановяващ ефект.
Продуктите на Steens Honey са подкрепени с всички официални сертификати на UMF & MGO, но и са препоръчани от светила в медицината, които са открили благотворното им действие върху своите пациенти.
Какво е това мед от Манука?
Манука мед е специфичен вид мед, който се произвежда единствено и само на територията на Нова Зеландия. Добива се от пчели, които събират нектар от цветовете на чаено дърво наречено Манука. Едноименният храст е част от семейство Миртови и расте единствено в Нова Зеландия по най-отдалечените хълмове и гори. Именно поради тази причина медът от Манука е толкова рядък и носи своите изключителни лечебни свойства.
Растението Манука цъфти в продължение само на две до шест седмици в годината. Съвсем различно биха стояли нещата, ако Манука цъфтеше през целия сезон. Това растение е изключително специфично с много тесният си прозорец на цъфтене. Това означава, че пчелите разполагат само с дванадесет дни, за да съберат нектар от цветовете на Манука. Това е добивът за цяла година. Като допълнение към краткия период на цъфтене, цветовете на Манука могат да се открият в територии със специфичен микроклимат. Диворастящият храст е изключително чувствителен спрямо промените в климата, времето и особено замърсяването, както и други човешки дейности. Така че колкото по-далеч расте Манука, толкова по-здравословни са неговите цветове. Неговите лечебни качества са несравнимо по-добри от качествата на обикновения мед.
Какво отличава меда от Манука от всички останали видове мед?
Малко от нас знаят, но медът от Манука е един изключителен хранителен продукт, препоръчван за много здравословни състояния, както в качеството му на имуностимулант, така и като изцяло лечебно средство.
Кое обаче прави меда от Манука толкова уникален, че медиците го нареждат в колоната на лечебните средства за редица болести и имуностимуланти?
Медът от Манука се отличава с три основни вещества:
✓ MGO (метилглиоксал)
Вещество, срещано в най-големи количества в меда от Манука, което се бори с гъбички и бактерии и отговаря за антимикробните качества на продукта.
✓ Лептосперин
Открива се само в нектара на растението Манука и в още няколко сродни растения.
✓ DHA (дихидроксиацетон)
Вещество, което е уникално за меда от Манука, и се преобразува в MGO.
Оригиналният Новозеландски мед от Манука притежава широк спектър ползи за здравето:
✓ Стимулира имунната система
✓ Оказва противовъзпалителни ефекти
✓ Ускорява възстановяването при простуда и грип
✓ Действа силно антисептично
✓ Потиска развитието на бактерии в червата
✓ Подобрява храносмилането
✓ Тонизира
Най-важното му предимство е, че притежава изключително мощна антибиотична активност и висока ефикасност срещу инфекции и техните усложнения.
Медът от Манука унищожава следните бактериални и гъбични микроорганизми:
✓ Escherichia coli (Ешерихия коли)
✓ Staphylococcus Aureos
✓ Citrobacter freundii
✓ Proteus Mirabilis
✓ Pseudomonas Aeruginosa
✓ Salmonella Typhimurium
✓ Streptococcus faecalis
✓ Streptococcus Pyogenes – Причинява болки в гърлото
✓ Helicobacter Pylori (Хеликобактер пилори) – Тази бактерия причинява повечето стомашни язви
✓ Methicillin – Резистентни Staphylococcus aureus (Стафилококови инфекции)
✓ Vanocomycin – Резистентни ентерококи (VRE)
Приложен локално, медът от Манука подпомага естественото лечение на кожни язви, рани, изгаряния и напукана кожа.
Какво представлява MGO и какви са неговите ползи?
Уникалната по рода си съставка в меда от Манука MGO представлява съединение с невероятни качества и изключителни ползи за организма като цяло. Именно MGO е в основата на антибактериалния ефект на суперхраната Steens Honey. MGO в същността си е съединение от основното вещество в меда от манука, а именно дихидроксиацетон (DHA), чиято висока концентрация се крие в нектара на цвета от Манука. Колкото по-висока е концентрацията на MGO, толкова по-силен е антибактериалният ефект, който може да Ви донесе консумацията на този продукт.
Следващият фактор, който определя полезността на меда от Манука е рейтингът UMF – Уникален Манука Фактор. Всеки продукт с минимална оценка UNF™10+ се счита и категоризира като достатъчно мощно средство за повишаване на имунитета. Колкото по-висок е този фактор, толкова възможността и обсега за лечение на проблеми в тялото е по-висок.
Уповавайки се на изследвания, метилглиоксала (активното действащо вещество в меда от Манука) може да се справи с десетки видове упорити бактерии, като:
✓ Escherichia coli (Ешерихия коли)
✓ Staphylococcus Aureos
✓ Citrobacter freundii
✓ Proteus Mirabilis
✓ Pseudomonas Aeruginosa
✓ Salmonella Typhimurium
✓ Streptococcus faecalis
✓ Streptococcus Pyogenes – Причинява болки в гърлото
✓ Helicobacter Pylori (Хеликобактер пилори) – Тази бактерия причинява повечето стомашни язви
.