СЪСТАВКИ
2,5 чаши брашно (всеки един тип ще свърши работа)
щипка сода за хляб
2 чаена лъжичка канела
30гр. чаена лъжичка анасон
По една щипка индийско орехче, кардамон, карамфил, сол и пипер
2 супени лъжици захар
Кората и сока на един портокал
120 гр. масло
2 чаени лъжици мед от Манука
1 яйце
14 бадеми… фино нарязани (приблизително)
1 разбито яйце за глазиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете добре всички сухи съставки, добавете и кората от портокала при тях. Разтопете маслото на ниска температура, махнете от котлона, добавете меда от Манука.
Разбъркайте да се смеси с маслото с меда и добавете добре разбитото яйце. Изсипете в сухите съставки, заедно със сока от портокала и смесете добре. Смесете с ръце.
От готовото тесто, направете малки топчета, поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Изравнете топчетата с нож, намажете с другото разбито яйце, поставете върху всяка бисквитка нарязаните парченца бадеми, като леко ги притиснете, след което глазирайте отново с разбитото яйце.
Печете на 180 градуса в продължение на 15-20 мин.