СЪСТАВКИ
1 чаша овесено мляко
4 супени лъжици кокосово масло
20 гр. мая на прах
⅓ чаша захар
чаена лъжичка сол
3 зрели банана, намачкани
4 ½ чаши брашно разделено
2 чаени лъжици олио от оризови трици или неовкусено олио за готвене
ПЪЛНЕЖ
4 супени лъжици кокосово масло, разтопено
30 гр. мед от Манука
1 супена лъжица канела
КАРАМЕЛЕН СОС
½ чаша кокосово масло
60 гр. чаши мед от Манука
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка ванилия
1 чаша орехи (100 гр.), натрошени
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В голяма купа, подходяща за микровълнова фурна, смесете овесеното мляко и предварително разтопеното кокосово масло. Поставете в микровълнова фурна за 40 секунди, докато млечната смес достигне до 45 градуса. Добавете маята, след което оставете за 10 минути.
Добавете меда, солта, смачканите банани и разбъркайте. След това, добавете 435 гр. брашно, на етапи по 60 гр., като бъркате между всяко прибавяне на брашно. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете в продължение на 3 минути, като добавят още брашно – по 30 гр., ако тестото се лепи по ръцете или повърхността. Оформете тестото на топка.
Сипете олио в чиста голяма купа и поставете тестото в купата. Покрийте с кухненска кърпа и оставете да втаса в хладилника в продължение на поне 3 часа или за една нощ, докато удвои размера си. След като тестото втаса, разточете го на правоъгълник, с дебелина от 6 мм и размери 20×30 см.
Пригответе пълнежа, като смесите разтопеното кокосово масло, меда от Манука и канелата в малка купа. Разпределете равномерно пълнежа по тестото. Навийте тестото и нарежете на 5 парчета с дебелина от 4 см.
Доказано е, че пчелният хляб проявява антимикробно, антиоксидантно, антирадикално и противовъзпалително действие. Основните химически компоненти на пчелния хляб включват въглехидрати, протеини и витамини, както и минерали, мастни киселини и други вещества като ензими, естествени антибиотици, антиоксиданти и хормони. Пчелният хляб се счита за полезна хранителна добавка и през последните години има значителен интерес към използването му за лечение на много заболявания.
Медът на Steens е 100% суров и непастьоризиран, което означава, че всички активни съставки остават в меда и не се унищожават поради нагряване. Компанията разполага и с патентована технология whole comb™, която позволява на меда да преминава през филтрите, без да се премахват по-големи частици като пчелен хляб, частици бионалични полени и кристали от мед – това е, което придава на меда Steens такава уникална текстура и също така дава добавена стойност към богатия профил от аромат и вкус.
Накратко – ако търсите мед, който ще ви осигури най-активните съставки, живи частици и бионаличност, суровият винаги е най-добрият, а медът, който не е фино филтриран, е още по-добър. С допълнителните предимства на Methylgyoxal и високата непероксидна активност, медът от Манука определено е най-добрият избор за подпомагане на имунитета и поддържане на здравето по естествен начин.
ПОРЪЧАЙ ОЩЕ ДНЕС 100% СУРОВ МЕД ОТ МАНУКА Направете карамеления сос:
В малък тиган, на средна топлина, комбинирайте кокосовото масло, MGO 85+ мед от Манука, солта и ванилията. Бъркайте непрекъснато, за да не залепне меда по тигана. Изчакайте да започне да ври, след което свалете тигана от огъня. Сипете соса в съд за печене, с размери 23×30 см и поръсете соса с начупените орехи.
Наредете рулата в съда, така че да получите 3 реда от по 5 рола.
Покрийте с хартия и оставете рулата да починат за 15 минути, на топло място.
Загрейте предварително фурната до 180 градуса, след което, отстранете хартията от съда и печете канелените рола в продължение на 40 минути или до златисто-кафяво.
Оставете да изстинат за 20 минути, след което, обърнете рулата върху съд за сервиране. Можете да съхранявате канелените рула в хладилник до 5 дни.