fbpx

Какви Са Ползите От Пчелния Хляб И Бионаличния Пчелен Прашец?

Биологично достъпният пчелен хляб е една от най-старите суперхрани, познати на човечеството. Създаден в пчелния кошер, „пчелният хляб“ е източник на храна за медоносните пчели. Пчелният прашец е смес от флорални полени, събрани от пчелите, която варира в широки граници по състав и включва голям брой съединения. Всички те включват протеини и аминокиселини, въглехидрати, липиди, включително мастни киселини, витамини, каротеноиди, фолиева киселина и минерали.

Пчелният прашец и пчелният хляб имат висока хранителна стойност и включват биоактивни съединения, които имат положителен ефект върху човешкото здраве, поради което се считат за „функционални храни“. Тези продукти са богати на протеини, прости захари, незаменими аминокиселини и омега мастни киселини. Тези свойства укрепват имунитета и помагат на тялото да се бори с бактериите, което ще поддържа тялото здраво.

Бионаличността е важно нещо, което трябва да се отбележи – много добавки с цветен прашец и пчелен хляб не са бионалични и всъщност поленовите частици имат невероятно твърда външна обвивка, което прави почти невъзможно за вашето тяло да ги смила и използва. Най-хубавото нещо за поленовите частици в меда на Steens е, че те са преминали през процес в кошера по време на създаването на мед от пчелите, който го прави биодостъпни. Това означава, че е стартирал процес при който частично да се разгражда твърдата външна обвивка, правейки хранителните вещества във всяка частица по-лесно достъпни за усвояване от вашето тяло.

В скорошни проучвания, при обследване на повече информация за „функционалните храни“, изследванията установиха, че пчелният прашец и пчелният хляб имат висока хранителна стойност и включват биоактивни съединения, които имат положителен ефект върху човешкото здраве и следователно се считат за „функционални“ храни”.

Доказано е, че пчелният хляб проявява антимикробно, антиоксидантно, антирадикално и противовъзпалително действие. Основните химически компоненти на пчелния хляб включват въглехидрати, протеини и витамини, както и минерали, мастни киселини и други вещества като ензими, естествени антибиотици, антиоксиданти и хормони. Пчелният хляб се счита за полезна хранителна добавка и през последните години има значителен интерес към използването му за лечение на много заболявания.

Медът на Steens е 100% суров и непастьоризиран, което означава, че всички активни съставки остават в меда и не се унищожават поради нагряване. Компанията разполага и с патентована технология whole comb™, която позволява на меда да преминава през филтрите, без да се премахват по-големи частици като пчелен хляб, частици бионалични полени и кристали от мед – това е, което придава на меда Steens такава уникална текстура и също така дава добавена стойност към богатия профил от аромат и вкус.

Накратко – ако търсите мед, който ще ви осигури най-активните съставки, живи частици и бионаличност, суровият винаги е най-добрият, а медът, който не е фино филтриран, е още по-добър. С допълнителните предимства на Methylgyoxal и високата непероксидна активност, медът от Манука определено е най-добрият избор за подпомагане на имунитета и поддържане на здравето по естествен начин.

ПОРЪЧАЙ ОЩЕ ДНЕС 100% СУРОВ МЕД ОТ МАНУКА

Количка
Scroll to Top