fbpx

Подходящ ли е медът от Манука за вашия домашен любимец?

Всички обичаме нашите космати приятели и винаги искаме най-доброто за тях! Купуваме им най-добрата храна, поддържаме ги и ги извеждаме на разходка, за да общуват. Нищо чудно, че ги приемаме, като пълноправни членове на нашето семейство! Правим това, за да изпитат щастието и любовта, които ни носят всеки ден. Сигурни сме, че всеки стопанин би направил всичко, за да осигури дълъг, любящ и здравословен живот на своя домашен любимец.

Med-ot-Manuka-za-kucheta
Med-ot-Manuka-za-kucheta-kotki-domashni-lubimci

И така, знаете ли, че домашните любимци могат да се възползват от всички невероятни естествени ползи, които медът от Манука може да предложи? Популярността, която този мед от Манука набира все повече не е шега!

Медът от Манука има невероятни предимства за нашите четириноги любимци. От подобряване на състоянието на кожата, укрепване на здравето на червата и подсилване на имунната система до лечение на кучешка кашлица.

Манука медът съдържа огромно количество „анти“ свойства – с голяма сила в антивирусните, антибактериалните, противовъзпалителните, антиоксидантните и антимикробните функции.

Всички тези невероятни ползи могат да окажат благотворно действие върху домашните любимци и животни, които обичаме, помагайки за подобряване на цялостното им здраве с невероятни резултати! Така че нека да разгледаме всичко, което медът от Манука може да предложи на животните – и защо трябва да обмислите да имате поне един буркан в шкафа за вашите космати приятели!

Преди да се информирате за всички по-долу описани съвети и преди да решите да споделите буркан с благотворен мед от Манука с вашето куче или котка Ви молим да се консултирате с вашия личен ветеринар!

Безопасен ли е медът от Манука за домашните любимци?

В повечето случаи медът от Манука е безопасен и невероятно полезен за домашните любимци!

Все пак има случаи, в които трябва да избягвате да давате Манука на вашите четириноги приятели. Ако вашият домашен любимец е под една година, страда от затлъстяване или диабет, избягвайте да му давате мед от Манука.

Кученца или по-млади домашни любимци не трябва да ядат мед поради същата причина, поради която не трябва да се дава на бебета. Недоразвитата храносмилателна система не може да преработи спорите на ботулизма предвид, че те присъстват в меда. Това е една от онези ситуации, при които възникването на проблема е много малко, но последствията могат да бъдат много тежки. Но след като вашият домашен любимец достигне границата от 12 месеца, той може да се възползва значително от всичко, което медът Манука може да предложи!

Медът съдържа голяма концентрация на естествена захар. За домашни любимци със затлъстяване или диабет, консумацията на големи количества захар може да увеличи потенциалните рискове за здравето.

Както при всяка нова добавка или лечение, отново напомняме да не забравяте да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, за да сте сигурни, че медът от Манука е добър избор за вашия домашен любимец.

Като цяло медът от Манука е безопасен, естествен и ефективен вариант за подобряване на цялостното здраве и благоразположение на вашите домашни любимци!

Кои домашни любимци могат да се възползват от меда от манука?

Почти всеки домашен любимец, за който се сетите:

  • Кучета
  • Котки
  • Гризачи като мишки, плъхове и порове
  • Птици
  • Коне
  • Влечуги като костенурки и гущери

Всички тези различни видове могат да изпитат невероятни подобрения на много различни здравословни аспекти благодарение на меда от Манука. Всъщност едни от най-революционните изследвания за мед от Манука дават изчерпателна информация за това какво силно полезно действие оказва медът от Манука при рани, раздразнена кожа, суха кожа, както и при кучешка кашлица.

Колко мед от манука трябва да давам на домашния си любимец?

Не давайте мед от Манука перорално на вашите любимци, ако не ви е препоръчал ветеринар. По-скоро третирайте външно при раздразнена кожа, рани, охлузвания и други подобни.

Ако все пак имате разрешение, че може да давате на вашето куче, коте или друг домашен любимец мед от Манука през устата, то дозировката трябва да е съобразена от ветеринаря.

За повечето от предимствата, които изброяваме по-долу, трябва да се стремите да третирате или храните домашните си любимци с мед от среден до висок клас мед от Манука. Това би било около MGО 400+  UMF 13+.

Какви са ползите от меда от Манука за домашни любимци и животни?

Ползите са безкрайни, но нека се потопим в някои от невероятните начини, по които медът от Манука може да е от полза за вашите домашни любимци.

  • При кучешка кашлица

Bordetella е основната бактерия зад кучешката кашлица при кучета и котки. Котките са по-устойчиви на бордетела от кучетата, което я прави значително по-рядко срещана за нашите котешки приятели. Кучешката кашлица при кучета е много по-често срещана и често се изискват ваксинации срещу бордетела, за да заведете кучето си на фризьор или пансион. Ако не се лекува, кучешката кашлица може да се развие в по-сериозни случаи на респираторна инфекция.

Мощната антибактериална ефикасност на меда от Манука предлага невероятно потенциално лечение за кучета с кашлица. Ключовият лечебен компонент на Манука, метилглиоксалът, е доказано изключително ефективен при унищожаването на много различни щамове вредни бактерии. Това антибактериално свойство прави меда от Манука ефективен в подпомагането на имунната система на вашето куче в борбата с кашлицата. По същия начин е доказано, че медът от Манука намалява възпалението и подуването. Тази противовъзпалителна сила помага за успокояване на гърлото и за намаляване на болката и честотата на кашлицата.

  • Грижи за рани и изгаряния

Независимо дали тичат през дървета и храсти, играят си с други домашни любимци или просто са естествено любопитни същества, каквито са, те често се прибират у дома с познати порязвания, ожулвания и удари.

За щастие можем да ги превържем веднага, като се доверим на невероятните ползи, които предлага меда от Манука при грижата за рани! Изследванията показват, че медът от Манука е ефективен за подобряване на заздравяването на рани чрез инхибиране на бактериалния растеж и стимулиране на регенерацията на тъканите.

Това ефективно свойство за заздравяване на кожата надхвърля обикновените рани. Може да бъде полезно и за лечение на изгаряния! Противовъзпалителните способности на меда от Манука също помагат за намаляване на подуването и болките, причинени от изгаряния.

По същия начин прилагането на мед от Манука върху рани и изгаряния може да помогне за предотвратяване на бъдещо развитие на бактериална инфекция, благодарение на силните му антибактериални способности.

Уверете се, че раната на вашия домашен любимец не е много дълбока, когато я превързвате. Малките порязвания и ожулвания може да са подходящи за лечение у дома, но ако изглеждат дълбоки или не сте сигурни, свържете се с вашия ветеринар възможно най-скоро.

Как да нанесете мед от манука върху изгаряния при домашни любимци?

(Важна забележка: За да получите най-добри резултати за това лечение, се препоръчва да използвате мед от манука с MGO рейтинг 500+ или UMF 15+)

√ Първо изсушете раната, така че да няма влага около нея

√  Покрийте раната и околното пространство с равномерен слой мед от Манука

√  Превържете раната с водоустойчива и херметична превръзка или марля

√  Оставете раната да си почине и да заздравее – не забравяйте да сменяте превръзката поне веднъж на ден, за да не стане прекалено наситена

√  Тогава просто се отпуснете и оставете меда от Манука да подейства, това е магия!

Имунна система и алергии

Точно като хората, повечето домашни любимци се справят с някаква форма на сезонни или целогодишни алергии. Те могат да се проявят по различни начини, включително раздразнена кожа, кихане, сълзене на очите или сърбеж. За щастие, силните антимикробни свойства на меда от Манука помагат за защитата на нашите домашни любимци, като засилват защитата им, за да се борят с тези нашественици.

В много проучвания е доказано, че медът от Манука облекчава заболявания, вариращи от леки до тежки, и е високо признат като ефективно лечение както на вирусни, така и на бактериални заболявания. Можете да предотвратите навлизането на вируси и бактерии във вашите домашни любимци, като им давате в определена от вашия ветеринар доза мед от Манука всеки ден.

Грижа за кожата при възпалени места

Възпаленията са невероятно често срещани при кучета и котки. Те са малки участъци от раздразнена кожа, които нашите домашни любимци постоянно облизват, дъвчат или драскат. Те могат да бъдат причинени от алергии или в по-сериозни случаи кожни инфекции.

Въпреки че е важно да разберете основната причина за дразненето на кожата, като говорите с вашия ветеринарен лекар, може да помогнете за намаляване на сърбежа на вашия домашен любимец, като нанесете мед от Манука UMF 20+ MGO 830+.

Ежедневното нанасяне на мед от Манука върху раздразнената кожа може да помогне за намаляване на сърбежа на вашия домашен любимец благодарение на неговите невероятни противовъзпалителни способности.

Всъщност можете да намерите много различни шампоани за домашни любимци с мед от Манука, които помагат за успокояване на сърбежа и поддържат кожата здрава! Можете също така да смесите супена лъжица мед от манука в шампоана на вашия домашен любимец следващия път, когато се къпе.

Грижете се за вашите домашни любимци, както се грижите за себе си, и дръжте допълнителен буркан в шкафа за вашите космати приятели.

Искате ли да вземете на вашия домашен любимец невероятен мед от Манука? Имаме точно това, от което се нуждаете! Разгледайте нашия магазин и изберете най-добрия мед от Манука за вашия верен приятел.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Scroll to Top